Home
Lajme
Aktivitetet
Service
Muzike
Motive nga Kosova
Per ne / Impressum
 Linke Interesante
PAVARESIA
Pro Art
 


Këtu mundë të gjeni Linke Intersente nga lëmi të ndryshme të jetës.
Andaj klikoni sipas shijes suaj.
Shpresojmë se do të mbeteni të kënaqur.


                                 
Agjensi lajmesh                                     

Kosova.com

Albtoday.com
Alna.com.al 
Ata-al.net 
Balkanweb.com 
Lajme.net 
Mediaalb.com/lajmet
Shqiperia.com  
Trepca.net 
24-ore.com            
Kosova Press  
Lajmet.com/Maqedoni  
Lajmet beta 
     
 


 

     
 TV. shqiptare 
-RTK live. -
-Digitalb. -
-TV Klan.  - 
-Alsat.tv -    
-RTSH. -    
-Telearberia.tv
-Top Channel
-RTV BESA.com  LIVE
-Radio 21
-Vizion TV
-A1 TV   LIVE
-KTV Koha Vizion
-Tele Sport TV
-RTV iliria.com

Radio  shqiptare   
Radio-kosova.com
RTV21.tv/site  
Topalbaniaradio.com
Radioateda.com/v2/al/
Radioylberi.com
Topchanelradio.com
DW-world.de/albanian
VOA news.com/albanian
BBC.co.uk/albanian
Europaelire.org
Radio Australia-Shqip
Radio Suedia Shqip- Albanska
Radio Kina ne Shqip CRI Online

Revista Shqiptare  
Rruzull.net
Spekter.com.al
Pasqyra.com
Monitor.com.al
Revistashqip.com 
Shtypi.net
Milosao.org
Lobi 
Gazeta Shqiptare 

Rilindjademokratike 
Ballkan
Bota shqiptare
Shekulli.
Korrieri. 
Panorama. 
Gazeta tema.
Koha.   
Gazeta shqiptare
Gazeta Lajm   
Gazeta Sot 


Gazeta
ne formatin PDF

Gazeta "Shqip"


Gazeta Express

Gazeta Besa  

Iliria Post.net

Gazeta shqiptare.pdf


RADIO SHQIPTARE - LIVE
Radio Dardania
Radio Kosova

Radio Haraçina

Radio Vati
Radio Dashuria
Radio Atdheu
Radio Drenasi
Radio Dugagjini
Radio Ateda

RADIO Blue Sky

Windows Meadia Player Real Player Winamp

Radio Marimanga
 -Radio e cila ju ngjet për muri dhe ju len pa frymë!!.
Radio Biknet

Radio Albnetwork

Radio Ezeta
.
 

Radio Kosovarja

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Gjuha Shqipe                                                                                                     

Poezi për gjuhën
 

Thënie për gjuhën

Studime për gjuhën

**Dokumentet e para të shqipes së shkruar
**Historiku dhe gramatika e gjuhës shqipe
**Formimi i popullit shqiptar dhe i gjuhës së tij
**Fjalëformimi në gjuhësinë shqiptare
**Shkenca të ndryshme dëshmojnë lashtësinë e shqipes
**Shqipja e vështruar nga aspekti i studimeve ballkanistike
**Dorëshkrimi shqip i Teodor Shkodranit nga viti 1210

**Historiku i gjuhës shqipe
**Shqipja, gjuha që lindi gjuhët indo-evropiane
**Dëshmitë e lashta të shkronjave shqipe që u pranuan në Kongresin e Manastirit

**Ligjërimi fetar dhe gjuha shqipe 

**Gjuhë të vdekura e gjuhë të zhdukura
**Kur shterret gjuha 
**Për një korpus kulturor dhe për një korpus gjuhësor në internet
**Rreth udhës së alfabetit të gjuhës shqipe
**Çështje të mjeteve kodifikuese të shqipes
**Për fjalën e bukur shqipe
Libra elektronikë

Albumi
Libri i gabimeve
Luli i vocërr
Nita
Përralla
Pinoku
Pipi
Te vegjëlit
Tregime
Vjersha 

Letërsi shqiptare - Albanian Literature 
                                                                                                                                                                    
Albanianliterature.com/Letërsia Shqiptare në anglisht   

                                                                                          
Kjo faqe interneti përmban përmbledhjen më të madhe
të letërsisë shqiptare në gjuhën angleze deri tani.
Ajo përfshin një varg tekstesh nga e kaluara si dhe
shumë autorë bashkëkohorë nga Shqipëria, Kosova
dhe nga diaspora shqiptare.
Këto përkthime janë rezultati i më shumë se njëzet viteve
të punës shkencore në fushën e Albanologjisë.
Disa përkthime janë botuar gjatë viteve, por shumica
shfaqen këtu për herë të parë...

Klikoni nën Albanianliterature 
ose Klikoni më poshtë nën Autorë të ndryshëm,
dhe do të ndaheni të kënaqur!!!.                              
Autorë të hershëm

Autorë klasikë

Autorë modernë
nga Shqipëria

Autorë modernë
nga Kosova, Maqedonia
dhe Mali i Zi

Autorë modernë
arbëreshë
                                                    

Në krahasim me letërsitë e tjera të Ballkanit, shumë pak letra shqipe janë përkthyer anglisht. Për këtë mungesë ka arsye të ndryshme. Në shumë universitete të Evropës perëndimore dhe të Amerikës Veriore mësohet gjuhë-letërsi sllave dhe romane. Edhe letërsia neogreke trajtohet shpeshherë në kuadrin e studimit të filologjisë klasike apo bizantine. Shqipja, përkundrazi, një gjuhë pa lidhje të ngushta me këto grupe gjuhësore të studiuara, mbetet përjashtim, një lëndë e panjohur. I këtillë është edhe fati i letërsisë shqiptare në tërësi.

Një faktor tjetër i cili ka ndikuar rrënjësisht në përjashtimin e shqipes nga vëmendja e botës perëndimore është izolimi tradicional i shqiptarëve dhe i kulturës së tyre nga bota. Nuk duhet të harrojmë se udhëheqësit stalinistë të Shqipërisë mbajtën vendin e tyre hermetikisht të mbyllur për gati një gjysëm shekulli, nga nëntori 1944 deri më 1990. Shqipëria u bë një planet më vete, diku prapa hënës. Pak të huaj hynin dhe shumë pak shqiptarë dilnin. Gjatë viteve më të zymta të diktaturës bile ishte tepër e rrezikshme të tregoje interes për mësimin e një gjuhe të huaj.

Kosova, e cila ishte një pjesë përbërëse e Jugosllavisë, nuk u izolua në atë masë. Megjithatë, udhëheqësit e Beogradit, përherë të merakosur për ndonjë sfidë të mundshme ndaj pushtetit serb, e mbajtën Kosovën nën një kontroll dhe vëzhgim të rreptë dhe asnjëherë nuk inkurajuan të huajt që ta vizitonin. Rrjedhimisht, kishte shumë pak kontakte kulturore me Kosovën deri sa të çlirohej vendi në pranverën e vitit 1999.

Përveç faktorëve historikë dhe politikë duhet të nënvizohet gjithashtu se shqipja nuk është një gjuhë që mësohet lehtë, dhe shumë pak të huaj e kanë përvetësuar në atë masë sa të jenë në gjendje të përkthejnë tekste letrare.

Kështu, mungesa e përkthimeve të letërsisë shqiptare nuk ka të bëjë me një mungesë cilësie të origjinalit, megjithëse duhet të pranojmë se ka shumë tekste të letërsisë bashkëkohore shqiptare të cilat më mirë të mos përkthehen. Letërsia shqiptare mbetet e panjohur, me pak përjashtime, thjesht nga mungesa e përkthyesve të kualifikuar, në mënyrë të veçantë në anglisht. Le të shpresojmë së kjo gjendje do të përmirësohet në të ardhmen.

Ndërkohë, me përkthimet e mia në këtë faqe unë synoj të nxis interesin për letërsinë shqipe, në mënyrë që të paktën një grusht autorësh të bëhet më i njohur.

Lidhur me këtë, do të dëshiroja të falënderoja poeten kanadeze Xhanisë Mathi-Hek [Janice Mathie-Heck] (musette@telus.net) nga Kalgari [Calgary] në Alberta, e cila ka bashkëpunuar me mua në shumë përkthime nga shqipja kohët e fundit. Pa mbështetjen e saj, kjo përmbledhje nuk do të ishte shfaqur këtu.

Robert Elsie
Olzheim (Eifel), Gjermani

Të drejtat e teksteve originale, pra në gjuhën shqipe,
i kanë autorët dhe botuesit vetë, kurse të drejtat e përkthimeve i ka përkthyesi.
Përkthimet e shfaqura në këtë faqe interneti mund të
kopjohen dhe të përdoren lirisht për qëllime private
jotregtare, nëse burimi shënohet në mënyrën e duhur.

Bajram Osmani
bajramosmani@online.de
Ravensburg,Gjermani   

Shqipëria.com/LETËRSIA Shqiptare
-

Në këtë seksion mund të lexoni
disa poezi nga mëtë njohurat e Letërsisë Shqipe.

Klikoni nën LETËRSIA Shqiptare më lartë.


Mëmëdheu

Mëmëdhe quhetë toka
ku më ka rënurë koka,
ku kam dashur mëm'e atë,
ku më njeh dhe gur' i thatë
ku kam pasurë shtëpinë,
ku kam njohur perëndinë,
stërgjyshët ku kanë qënë
dhe varret q'i kanë vënë,
ku jam rritur me thërrime
ku kam folur gjuhën time,
ku kam fis e ku kam farë,
ku kam qeshur, ku kam qarë,
ku rroj me gas e me shpres,
ku kam dëshirë të vdes.


Anton Z. Çajupi


Letërsi shqipe
- Shqip/Anglisht/Gjermanisht


Skedë eksperimentale fjalësh shqipe


Këto pesë skeda që fillimisht ishin një, janë nxjerrur dhe filtruar me një program të shkurtër të shkruar në © MS Visual Basic 3.0. Si burim të këtyre fjalëve janë përdorur kryekëput raportet ditore të Qendrës së Informimit të Kosovës nga fillimi i shkurtit e deri nga mesi i marsit 1995. Nga ato raporte janë larguar të gjitha fjalët që fillonin me shkronjë të madhe, me qëllim që të menjanohen emrat e përvetshem. Natyrisht, në skedë, çdo fjale eshte e radhitur vetem nje here...
 
A - deri F
G -deri L
M, R dhe S
 - deri Q
 - deri Z

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Qyteti i Ravensburg- ut ne Internet 

MehlsackDer 51m hohe Turm ist das Wahrzeichen der Stadt Ravensburg. Er wurde im Jahr 1425 -1429 als Teil der Stadtbefestigung erbaut. Der Name "Mehlsack" kommt von seiner runden Form und der weissen Farbe.Von seiner Plattform ist ein herrlicher Ausblick auf die Stadt und das Schussental möglich. 

Kulla 51m e lartë është simbol i qytetit të Ravensburg-ut. Është ndërtuar prej vitit
1425-1429 si pjesë e mburojes së qytetit. Emri "Mehlsack" (Thesi i miellit) rrjedh nga forma e rrumbullakët dhe ngjyra e bardhë. Prej platformes është i mundshëm një vështrim fantastik i qytetit dhe luginës përreth lumit Schussen.

The 51m  high Tower is the landmark of the city of Ravensburg. Built between 1425 - 1429 as part of the city fortification, the name "Mehlsack" (Flour Bag) comes from the round shape and the white color. From the top, you have a spectacular view of the Schussen River Valley and the City of Ravensburg.


Mehlsack
Qyteti i kullave

 

www.ravensburg.de  - Faqja zyrtare

Ketu mund ti gjeni Faqet me te rendesishme Interneti, te Institucioneve dhe Lidhjeve te ndryshme per rrethin e Ravensburgut  e me gjere.

Agentur für Arbeit Ravensburg
Arbeitsgemeinschaft für berufliche Fortbildung, Ravensburg
Finanzamt Ravensburg.de
Freiwillige Feuerwehr Ravensburg
Handwerk Pro Ravensburg
Handwerkskammer Ulm
Hotel- und Gaststättenverband Baden-Württemberg e.V., Kreisstelle Ravensburg
IHK Bodensee-Oberschwaben
Landesregierung Baden-Württemberg
Landeszentrale für Politische Bildung
Landgericht Ravensburg
Landratsamt Ravensburg
Landtag Baden-Württemberg
Medien- und Filmgesellschaft Baden-Württemberg
Netzwerk Gesundheit im Landkreis Ravensburg
Regierungspräsidium Tübingen
Regionalverband Bodensee-Oberschwaben
Schwäbische Zeitung
Südkurier
Euro 3
RV-News
Statistisches Landesamt
Technische Werke Schussental
Verbraucherzentrale
Verwaltungsportal des Landes Baden-Württemberg 
Wirtschaftsforum Ravensburg
www.zfp-web.de   
www.zfp-web.de - DIE WEISSENAU  

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"Ne e fituam luften, ju fitone paqen"

Instuticionet
Nderkombetare ne Kosove
Hyrja e NATO-s ne Kosove 12.06.1999

- NATO  
- KFOR - Kosovo  

-:Eulex-kosovo.eu/

- UNMIK  
- OSCE - Kosovo  
- UNMIK Police  
- UNHCR - Refugees  
- UN Resolution 1244  
- ICTY  
- IOM  
- Euronews  
- Amnesty International  
- World-newspapers  
- European Community  
- European Union - Kosovo 
- UNEP  
- World Bank / Kosovo 
- UNDP Kosovo  
- Spécial Balkans  
- Liberté d'expression
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Institucionet  e Bashkimit Europian - EUEuropa mund te eksistoj vetem si ne kufijt gjografik: Prej Gjibraltari e deri ne Ural!!.
www.europa.eu.institucionet europiane/institutions/index


Das Europäische Parlament 
- Parlamenti Europian
Der Rat der Europäischen Union 
- Keshilli i Europes
Die Europäische Kommission 
- Komisioni e Europes
Die Europäische Zentralbank 
- Banka Qendrore e Europes 
Die Europäische Investitionsbank 
- Banka Europiane e Investimeve
Der Europäische Gerichtshof 
- Gjykata Europiane
Der Europäische Rechnungshof 
- Keshilli llogaritar Europian
Der Wirtschafts- und Sozialausschuss 
- Komiteti Ekonomiko-Social
Der Ausschuss der Regionen 
- Komiteti i Regjioneve
Der Europäische Bürgerbeauftragte - Ombudspersoni Europian  

Chronik der EU 
-Te dhenat Kronologjike mbi EU 

EU ne Kosove 
- EU ne Kosove
  
                                               

 


    Edhe K O S O V A  është E U R O P Ë !!!.

Kuvendi i Kosoves.  - Faqja e Kuvendit të Kosovës

Qeveria e Kosoves.  -  Qeveria e Kosovës


Komunat
e Kosoves
ne Internet  


Prishtina - faqja zyrtare 

Ferizaj - faqja zyrtare
         
Mitrovica - faqja zyrtare 

Peja - faqja zyrtare
Prizreni - faqja zyrtare
Gjilani - faqja zyrtare 
    
Podujeva  faqja zyrtare                                     
Gjakova - faqja zyrtare

Vitia - faqja zyrtare
Lipjani - faqja zyrtare 
Shtime - faqja zyrtare 

Dragash - faqja zyrtare
                    
               
 

                                                         Web faqja zyrtare e Kuvendeve Komunale të Kosoves


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Shqiperia

Presidenca e Shqipërisë
                                             
Kuvendi i Shqipërisë                                                 

Keshilli i Ministrave Shqiperi
Kushtetuta e ShqipërisëKushtetuta e Shqipërisë e miratuar më 21.10.1998 është një nga kushtetutat
më të reja dhe ka nevojë të plotësohet dhe rregullohet me kalimin e kohës,
ndërsa demokracia zhvillohet dhe avancon në Shqipëri...
 

Natyra e Mrekullueshme Shqiptare

Flamuri kombëtar
                                        

Himni kombëtar (mp3)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Gazeta Nderkombetare


NewsWeek
Time
Washington Times
Washington Post
New York Times
Wall Street Journal
Corrierre della Sera

Die Welt  

Der Spiegel  

General-Anzeiger 

taz - die Tageszeitung 

Südkurier

Standard, Der - Austri

Albanien Daily News

Per me teper kerkoni ne:

medienspiegel.com -

Te gjitha Mediat ne nje Klik - alle Medien auf einen Click  

Metagrid - Suchmaschine für Zeitungen & Magazine

Paperball - Zeitungsartikel-Suchseite

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Gjermani

station-d: E perjetoni Gjermanin ne menyren virtuele!
- Deutschland virtuell erleben!


Nje Mausklik ju sjell juve ne Faqet terheqese nga dhe per Gjermanin (Flash,700 KB) Provo!.
Ein Mausklick bringt Dich zu spannenden Seiten aus und über Deutschland (Flash, 700 KB)

Künste
Architektur ·
Bildende Kunst ·
Design und Mode ·
Film ·
Literatur ·
Musik ·
Tanz ·
Theater

Gesellschaft

Europa ·
Philosophie ·
Politische Kultur ·
Religion ·
Soziales ·
Sport ·
Städte und Regionen ·
Umwelt ·
Wirtschaft ·
Zeitgeschichte

Medien und Information

Bibliotheken ·
Buchhandel und Verlage ·
Internet ·
Presse/Radio/TV

Bildung und Wissenschaft

Forschung und Technologie ·
Schule und Beruf ·
Studium

Materialien für Deutschlerner und -lehrer

Aufgaben und Übungen ·
Berufs- und Fachsprachen ·
Chat, Foren, E-Mail ·
Fachzeitschriften ·
Grammatik ·
Landeskunde ·
Lehrwerke ·

Lernen mit den neuen Medien
·
Methodik und Didaktik ·
Texte und Literatur ·
Wörterbücher -

Institutionen und Forschung für Deutsch als Fremdsprache

Institute und Verbände ·
Sprachpolitik ·
Universitäten

Suchmaschinen

Google ·
MSN ·
Seekport ·
Web.de ·
Yahoo 


MË SHUMË SE SHËNDETËSI
Europe -
Germany -
Switzerland -
Austria -
United Kingdom -
France -
Sweden
USA
Weltorganisationen (world organisations)
Forschung - research

Organizatat tjera kliko te "here" (for more click here)  


NetDoktor.de 

- Faqe e pavarur Shendetesore me Leksikon dhe Keshilledhenje-
- Unabhängiges Gesundheitsweb mit Lexikon und Ratgeber.

Ndihma e pare - Erste Hilfe
DRK - Programi i ndihmes se pare nga DRK
          Erste Hilfe Programm des DRK
         
Ndihma e pare prej A -Z - Erste Hilfe von  A-Z
Qendra Informative kunder Helmimeve - Giftzentrale 
- Informationszentrale gegen Vergiftungen


Linke  interesante per fëmijë - Links für Kinder


fëmijët/kinder.ravensburg.de/
 

Qyteti i Ravensburg -ut për Fëmijët -  
Stadt Ravensburg für Kinder

www.jetztspielen.de/ luani tani  
Link interesant me lojra të ndryshme.
Klikoni nën  luani tani 

www.hanisauland.de

www.kindersache.de

www.blinde-kuh.de
 
www.tagesschau.de/kinder

www.kinder-ministerium.de

www.lauterspiele.de/


(C) by baimosi 2005 - 2015


Te nderuar vizitore !

Duke ju deshiruar mireseardhje ne Web faqen tone te re,

e ndjejme te nevojshme te ju informojme

se ajo eshte ende ne perpunim e siper.

Besojme se se shpejti do te perfundojne punet

dhe ju do ta keni mundesine per qasje te plote ne Web faqen e re te

Sh.K.Sh. "DARDANIA" Ravensburg

Llogarisim ne mirekuptimin tuaj ! 

Me nderime: Stafi realizues. 

 
 
Top